vrijdag 1 juli 2011

Sprookje De Parade, feestbeest Lanterefant


Het feestbeest Lanterefant stamt uit een belangrijke historische familie. Een familie waarin zijn voorouders aan moederskant van een mug een olifant maakte. Maar eerlijk gezegd heeft hij meer weg van vaderskant. Daar werd van een muis een olifant gemaakt. Lanterefant is de vrolijkste van De Parade. Hij is een echte ster wanneer hij optreedt voor het publiek. Soms hangt hij aan zijn staart aan de trapeze en toetert boven in de nok van de tent een vrolijk liedje met zijn slurf.

Omdat ik de tekeningen in volgorde van tekenen plaats, is dit niet de volgorde van het verhaaltje dat ik er bij bedacht. Ik kom daar later op terug. Soms tekent mijn hand later figuurtjes die in een eerdere fase thuishoren. Ingewikkeld, hè?! Maar zo gaat dat met Zentangle, je hoeft er bijna niet bij na te denk wanneer je tekent. Je fantasie krijgt dan ruim baan waardoor de volgorde van de tekeningen zich niet altijd laat leiden. Maar, ik beloof jullie: gaat allemaal goed komen. Geniet van dit leuke feestbeest dat moeiteloos uit mijn pen vloeide.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Dat wordt een nieuw schitterend boek lieve Marja. verhaaltjes en zentangles , wat wil je nog meer. Wij gaan Zondag voor twee weken naar Engeland, een rondreis maken. Neem mijn notebookje mee maar weet niet of ik daar steeds op het internet kan. We zullen wel zien.
  Lieve groeten van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie introductie!
  Enne...geen volgorde is ook een volgorde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk,Marja.
  En dit gaat helemaal goed komen...jij weet die volgorde,wij niet.
  Dus in feite merken wij daar niets van.
  Maar,ik denk wel,dat die volgorde,die jij voor ogen hebt,er gaat komen.
  Zeker weten.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen